Bhutan:

Eeuwen van zelfgekozen isolement hebben de Himalaya koninkrijk Bhutan liet vrijwel onaangetast door de invloeden van de moderne wereld, en de traditionele manier van leven, onlosmakelijk verbonden met een diepgeworteld geloof in het boeddhisme, blijft nagenoeg gelijk aan deze dag. Modernisering wordt streng gecontroleerd – nieuwe gebouwen moeten worden gemaakt in de eeuwenoude Bhutanese stijl, en de mensen zijn verplicht om nationale jurk dragen in het openbaar.

Het milieu en het tempo van het leven
Afgelegen ligging en een diepgaande en aloude eerbied voor de natuur heeft dit ‘land van de Thunder Dragon’ heeft geleid tot een van de meest biologisch diverse landen in de wereld en een leider in het behoud van het milieu zijn.

Stedelijke nederzettingen zoals Thimpu zijn opgedoken in de afgelopen decennia, maar de meerderheid nog in kleine dorpen op het platteland wonen, het tempo van het leven is traag en bedrijven openen afhankelijk van de stemming van hun eigenaars.

boeddhistische invloed

Je moet niet verbaasd zijn als gevolg van een gunstig teken of waarschuwing van een monnik of misschien zelfs een royale uitnodiging voor een religieuze viering meedoen als uw tour plannen zijn veranderd op het laatste moment. Het is deze naleving van het boeddhisme en het ontslag van de materiële wereld, dat Bhutan zo’n fascinerende plek maken.

Voor mensen met een interesse in de boeddhistische cultuur of het vooruitzicht van een bezoek aan een land weinig bekend buiten haar grenzen, Bhutan biedt een unieke ervaring