Handige tips om te weten als je naar Azië reist

Tips voor reizen naar Azië

Eindelijk, je hebt een lang gedroomde daadwerkelijk geboekt. Je hebt er al lange tijd naar uit gezien en dit jaar is het eindelijk zover. Je gaat op vakantie naar Azië! Een vakantie naar Azië, maak je meestal niet elk half jaar. Daarom is het handig om zo goed mogelijk voorbereid op vakantie te gaan. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je verzameld die je goed kunt gebruiken. Daarmee ben je verzekerd van een geslaagde vakantie in dit bijzondere werelddeel.

Check de website van de Rijksoverheid

Voordat je op pad gaat, is het altijd goed om vooraf de website van de Rijksoverheid te checken of er geen negatief reisadvies is voor het land waar je op vakantie naartoe gaat. Soms kunnen zich in bepaalde conflicten voordoen waar je niet graag tussen wilt zitten.

Haal de nodige inentingen

Als je op reis gaat naar een Aziatisch land, is het verstandig om even contact op te nemen met de GGD. Je kunt namelijk te maken krijgen met vreemde ziektes die er in Nederland niet zijn. De GGD zal je bijna altijd adviseren om de keuze te maken voor een aantal inentingen zodat je gezondheid optimaal wordt beschermd tijdens je vakantie in het buitenland. Vaak worden inentingen tot een bepaald bedrag vergoed door de zorgverzekering.

Een goede reisverzekering is een absolute must

Een goede reisverzekering is onmisbaar voor je reis naar Azië. Zorg er in elk geval voor dat je een polis met werelddekking hebt en dat de medische kosten in het buitenland zijn meeverzekerd. Mocht je onverwachts iets overkomen, dan ben je goed verzekerd. Bij sommige zorgverzekeringen kun je ook medische kosten in het buitenland meeverzekeren. Ga je duiken in Azië, bijvoorbeeld om goedkoop je duikbrevet te halen? Zorg dan dat je extreme sporten in het buitenland meeverzekerd.

Draag zorg voor een goede reisuitrusting

Azië is een land dat zeer geschikt is voor een backpack vakantie. Stel je voor dat je hebt besloten om te gaan backpacken in Thailand of Laos, koop dan een reisgids voor het gehele land en zorg voor een goede reisuitrusting. Zorg ervoor dat je geen onnodige bagage met je meeneemt. Het openbaar vervoer in Azië is relatief goedkoop, zodat je grote afstanden eventueel ook kan overbruggen met een bus. Overweeg ook om te reizen in de nacht, dat is namelijk goedkoper dan reizen overdag. Ga je met de taxi? Spreek dan vooraf een vast tarief af met de chauffeur zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je de taxi uitstapt.

Draag daarnaast altijd een EHBO kit bij je en een reisstekker. Er kunnen zich altijd situaties voordoen dat je deze nodig hebt.

Welk budget heb je tot je beschikking?

Voordat je het vliegtuig instapt en daadwerkelijk op vakantie gaat, is het verstandig om naar het budget te kijken dat je hebt gereserveerd voor je vakantie in Azië. Houd rekening met eventueel onverwachte kosten die je moet maken. Vergeet geen telefoonnummers van je bank mee te nemen. Dit kan goed van pas komen, mocht je in het ergste geval je pinpas verliezen of slachtoffer worden van een diefstal of beroving.

Hou budget over door vooraf slim te boeken

Vaak wordt er gekeken naar het budget dat je meeneemt. Maar ook daarvoor kun je al besparen, waardoor je meer kunt meenemen op je reis. Door ticketprijzen via een site als Expedia in de gaten te houden kan je ticket wel honderden euro’s voordeliger uitvallen. Maar zelfs bovenop deze vergelijker kun je vergelijken. Expedia brengt zelf namelijk regelmatig kortingscodes uit. Sommige zijn exclusief, andere op meerdere sites te vinden. Kijk even bij deze kortingscode vergelijking voor Expedia om te zien of er nog extra voordeel te behalen valt.

Veel toiletspullen kun je thuislaten

Misschien heb je het nooit geweten, maar als je naar Azië op vakantie gaat, kun je vaak veel toiletspullen thuislaten. De meeste hotels bieden namelijk gratis shampoo aan. Ook toiletpapier en handdoeken zijn meestal aanwezig. Zit je écht low budget, dan heb je kans dat dit er niet is. Maar dan alsnog kun je het ter plekke waarschijnlijk kopen, waardoor je deze zware spullen niet je hele reis hoeft mee te slepen. Je kunt het vooraf natuurlijk altijd even navragen bij de accommodatie die je hebt geboekt

Ontdek de mooiste plekjes van Azië

Azië heeft talloze schitterende plekken die je zeker eens bezocht moet hebben. Bovendien is de natuur in dit werelddeel ook werkelijk waar prachtig. Je zult je regelmatig verbazen over de schoonheid die je in Azië aantreft. Maak eens een bergwandeling of een jungletocht. Uiteraard is het dan handig om je fototoestel mee te nemen, zodat je op een later tijdstip alle mooie herinneringen aan je vakantie weer eens naar boven kunt halen.   Wat Pho Temple Bangkok

Bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen in Azië zijn bijvoorbeeld de Chinese Muur – mocht je naar China op vakantie gaan – en de vele boeddhistische tempels. Ook de vele eilanden in Thailand zijn een aanrader om te bezoeken. Je vindt er prachtige stranden en een schitterende natuur. Het zijn bovendien uitstekende plekken om te zwemmen, snorkelen en te duiken.

 

Financiële compensatie bij vertraging of annulering van de vlucht

Als je vlucht vertraagd is met meer dan 3 uur heb je recht op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. De vertraging wordt gemeten bij aankomst, het gaat dus niet om de vertrekvertraging. De hoogte van de vergoeding hangt samen met de vluchtafstand, en staat helemaal los van de ticketprijs.

Omdat het een Europese regelgeving is, vallen de vluchten die beginnen in Europa en alle vluchten welke worden uitgevoerd door Europese luchtvaartmaatschappijen onder de verordening. Voorbeeld:

  • Vlieg je met KLM heen en terug naar Indonesië valt de vlucht onder de regelgeving en heb je mogelijk recht op € 600,- per passagier
  • Vlieg je met Garuda Indonesië heen en terug naar Indonesië valt alleen de heen vlucht onder de regelgeving en heb je mogelijk recht op € 600,- per passagier.

Als de vertraging meer dan drie uur bedraagt, dan dient de luchtvaartmaatschappij u te verzorging aan te bieden in de periode dat u gedupeerd bent. Het gaat hier dan om een hotelovernachting indien nodig, en eten en drinken. 

Hopelijk is het niet nodig om je ticketprijs terug te claimen en heb je een voorspoedige reis naar Azië, maar als het toch nodig weet je wat de mogelijkheden zijn.

Een fijne vakantie!

 

Kortom, genoeg tips om er een geslaagde vakantie van te maken in Azië. Het vraagt de nodige voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Vergeet vooral niet om te genieten tijdens je vakantie. Maak mooie foto’s, koester de herinneringen die je daar zult opdoen en wie weet kom je er een volgend jaar graag weer terug.

Wij wensen je dan ook veel plezier toe en we hopen van harte dat je ervan geniet!

 

Gecko's in Azie

Tenzing Travel

Gecko - Azie-vakantie.nl

Gecko's in Azie

Gecko's in Azie