Beleef het beste van Azië in het wonderbaarlijke Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig land met een rijke cultuur en natuur. Het is gelegen in het zuidwesten van het Indische subcontinent, in het gebied dat ook wel de Arabische Zee omvat. Het land is bekend om zijn prachtige stranden, heerlijke keuken, theeplantages en geschiedenis.

Het klimaat in Sri Lanka is tropisch, met warme en vochtige zomers en droge, aangename winters. Het land heeft twee monsoonseizoenen, waarbij de west- en zuidwestmonsoon voornamelijk de westkust en het binnenland treft, terwijl de oostmonsoon voornamelijk de oostkust en de centrale provincies beïnvloedt. Het beste moment om Sri Lanka te bezoeken is tijdens de droge seizoenen, van december tot april op de westkust, en van mei tot september op de oostkust.

Er zijn veel dingen te zien en te doen in Sri Lanka. Populaire bezienswaardigheden zijn onder andere de oude stad van Galle, de Sigiriya Rock Fortress, de Temple of the Tooth in Kandy en de botanische tuinen van Peradeniya. Ook zijn er verschillende nationale parken, waaronder Yala en Minneriya, waar je wilde dieren kunt spotten, zoals luipaarden, olifanten en neushoorns. Hieronder een korte toelichting over de bezienswaardigheden.

De oude stad van Galle:

De oude stad van Galle is een UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn oude fort en koloniale gebouwen. De stad heeft ook prachtige stranden en een levendige sfeer.

Sigiriya Rock Fortress:

De Sigiriya Rock Fortress is een historische stad die is gebouwd op een rotsplateau. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige tuinen, de fresco’s van de Honderd Koninginnen en het uitzicht vanaf de top van de rots.

Temple of the Tooth in Kandy:

De Temple of the Tooth is een heiligdom in Kandy waar een tand van de Boeddha wordt bewaard. Het is een belangrijk spiritueel centrum voor de boeddhisten in Sri Lanka.

Botanische tuinen van Peradeniya:

De botanische tuinen van Peradeniya zijn een prachtig groen oord met een groot aantal tropische planten en bloemen. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers.

Nationale parken:

Sri Lanka heeft verschillende nationale parken, waaronder Yala en Minneriya, die bekend staan om hun wilde dieren, zoals luipaarden, olifanten en neushoorns. De parken zijn ook een goede plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Colombo:

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en biedt een mix van moderne gebouwen en oude gebouwen met koloniale architectuur. Er zijn verschillende musea, galerieën en winkels om te bezoeken, evenals goede restaurants met lokale en internationale gerechten.

Stranden:

Sri Lanka heeft prachtige stranden langs de hele kust, met azuurblauw water en zachte, witte zandstranden. Populaire stranden zijn onder andere Unawatuna, Mirissa en Hikkaduwa.

Het vervoer in Sri Lanka is gemakkelijk, met een goed ontwikkeld bus- en treinnetwerk en lokale vliegmaatschappijen die regelmatig vluchten naar de belangrijkste steden en toeristische bestemmingen aanbieden. Er zijn ook veel hotels, guesthouses en resorts beschikbaar voor alle budgetten.

Het is belangrijk om rekening te houden met de lokale gewoonten en gebruiken tijdens het reizen in Sri Lanka en andere landen die je bezoekt. Zo wordt het dragen van bedekkende kleding geadviseerd bij bezoeken aan tempels en is het niet gepast om te eten met je linkerhand, is onrein, of om met blote voeten binnen te lopen.

Gecko's in Azie

Tenzing Travel

Gecko - Azie-vakantie.nl

Gecko's in Azie

Gecko's in Azie