We hebben een aantal Azië vakantie bestemmingen impressies met korte video in dit artikel in het kort besproken en zullen snel andere landen op deze manier plaatsen in andere artikelen.

Indonesië

Als je Azië wilt bezoeken is een bezoek aan Indonesië een must. Dit land is met haar veelzijdige natuurgebieden met fascinerende landschappen, uitgebreide keuken, eeuwenoude cultuur en vriendelijke bevolking.

Het land heeft veel te bieden aan de wereldreiziger die op zoek is naar rust, mooie uitzichten, levendigheid en nog veel meer. Indonesië heeft wereld’s grootste eilandengroep. Heeft ruim 260 miljoen inwoners en is daarmee een van de landen die het grootste inwonersaantal heeft op de wereld. Dit idee heb je écht niet als je op een van de mooie uitstapjes bent naar een van de bezienswaardigheden.

Een grote diversiteit in culturen, mensen en verschillende talen maakt Indonesië uniek. De meeste Indonesiërs leven op het eiland Java. Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Bali en Papua zijn de bekende en meest belangrijke eilanden van Indonesië.

De andere ruim 17.000 overige eilanden zijn voor het grootste gedeelte dunbevolkt of zelfs onbewoond.  Regenwouden, vulkanen, bergketens, cultuur, diversiteit aan dieren, dit zijn slechts een aantal woorden van wat er allemaal te zien, beleven of te ondergaan is in Indonesië. Ervaar zelf ook het mooie Indonesië op jou manier.

https://www.youtube.com/watch?v=XFpJnLRePYI

 

Rondreizen door Indonesië en Bali | FOX.nl

 

Thailand

Het land van de eeuwige glimlach is synoniem aan Thailand. De Thaise bevolking staat bekend als een vriendelijk volk, die altijd klaar staat met een glimlach. Vandaar dan ook ‘Land van de glimlach’ Thailand is bij uitstek een zeer veelzijdige vakantie bestemming is Azië om mooie onvergetelijke rondreizen te maken.

Vanaf Bangkok naar het Noorden Chiang Mai en daarna misschien wel de ‘gouden driehoek’ bezoeken tussen Laos, Myanmar en Thailand. Daarna afzakken naar het zuiden van Thailand waar je net als in het noorden ongerepte natuur tegenkomt en mooie witte stranden.

Thailand heeft honderden eilanden in de Golf van Thailand en de Andaman zee. Een aantal van de bekende eilanden zijn onder andere Koh Chang, Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Samet, Koh Pangan, Koh Lanta en Phuket.

Phuket is een van de meest bezochte eilanden omdat het veel te bieden heeft. Het heeft een bruisende centrum waar het uitgangsleven tot leven komt als de zon onder is. Niet iedereen is op zoek naar dit vertier en ook heeft Phuket rust te bieden aan de reiziger die de rust van de natuur op wil zoeken.

Het eten in Thailand is net als het land veelzijdig, de smaken lopen uiteen van pittig, zuur, bitter, zout en zoet. Het Thaise eten is vaak een combinatie van verse kruiden en specerijen, verse groenten en ook vaak vissaus.

Noodles en rijst worden het meest naast de gerechten genuttigd. Er zijn tal van tentjes, stands en omgebouwde brommers te vinden die je streetfood aanbieden tegen bijna onmogelijk lage prijzen. Hierbij moet je wel altijd opletten of de lokale Thai er ook eten haalt.

Kortom genoeg om je smaak pupillen te masseren in de vele smaken van Thailand.   Wat dacht je van met de scooter langs de mooie stranden en tempels, eten bij een ’tentje’ langs de weg op het strand geeft je het gevoel van vrijheid en zal je de vriendelijkheid van de Thai ervaren. Koh Phi Phi eiland in Thailand

Vanuit Phuket is het mogelijk om verschillende uitstapjes te maken met de boot naar bijvoorbeeld Koh Phi Phi.  Dit is slechts een klein voorbeeldje van wat er allemaal te zien is Thailand. Het is een land wat veelzijdig is voor de wereld reiziger.

Er is veel te doen, te proeven en vooral veel te ervaren!

Via Fox reizen is het mogelijk individuele of groepsreizen te plannen.

https://www.youtube.com/embed/LyFIIyqpwoQ

China

Een mooi land in Azië om te ontdekken is China, volksrepubliek China. China is een van de grootste landen in de wereld en omdat het land zo uitgestrekt is maakt dat het landschap ook heel afwisselend.

Laagvlaktes in het noorden, steppe en woestijn in het westen. Bizarre karstlandschap in het zuiden rond Guilin en de vele rijstterrassen in het zuiden en onherbergzame ruige bergen in Tibet.

China heeft een grens van meer dan 20.000 kilometer en grenst daarmee aan Korea, Kazachstan, Mongolië, Rusland, Kirgyzië, Tajikistan, Afghanistan, Pakistan, Nepal, India, Myanmar, Vietnam, Laos en Bhutan.

China heeft een rijke geschiedenis en gaat al 4000 jaar terug en werd bestuurd door keizerlijke dynastieën tot begin deze eeuw. Het land telt meer dan 1,3 miljard inwoners wat ongeveer 1 vijfde van de gehele wereldbevolking is.

Door de grote bevolking telt het ook verschillende culturen die de chinees hoog probeert te houden ondanks dat men soms tot een mindergroep behoort van China. Het overgrote deel van de chinezen zijn Han chinees. De meest bekende ‘minderheidsgroep’ zijn de Tibetanen.

Net als in veel andere landen is het eten in China vooral een sociale gelegenheid en zie je de chinezen genieten van de meest uiteenlopende lekkere gerechten en dat hoor je ook bij de chinezen, want slurpen en boeren mag hier (over het algemeen).

Veel verse groenten, vis, vlees, zoetzure varkensvlees, dumplings, met de wok vers bereid. Het kan ook niet anders dat je het échte chinees eten pas leert kennen als je daadwerkelijk de locale gerechten proeft en ervaart. De verschillende regio’s hebben elk hun eigen specifieke gerechten en daarbij gewoontes.

De bekende Chinese muur

Het land is zo groot dat je er nooit uitgekeken bent.. Neem de bekende Chinese muur, wist je dat deze vanaf de maan nog te zien was zo ongelofelijk lang is deze muur, 3000 kilometer.

Het Terracotta leger bestaat uit bijna 10.000 (9099) soldaten gemaakt van steen en was een gift aan het graf van de eerste keizer. Het leger is te vinden in de buurt van de stad Xi’an.

De verboden stad, waar in vroeger tijden niemand mocht komen is tegenwoordig open gesteld voor bezoekers. Ook de natuur is soms overweldigend mooi en veelzijdig.

Kortom als je een land met veelzijdigheid zoekt is China bij uitstek een uitgebreid land wat vele aspecten bezit die je als wereldreiziger aan zal spreken.

FOX rondreizen door China

https://www.youtube.com/embed/NC77yDw6kh8

Cambodja

Het volgende land ligt in Zuidoost Azië – Cambodja. Heeft een 541 kilometer lange grens in het noorden tegen Laos aan. In het noordwesten heeft Cambodja een 745 kilometer lange grens tegen Thailand en het zuidoosten heeft een 1228 kilometer lange grens tegen Vietnam.

Cambodja’s kust grenst aan de Golf van Thailand. Het is een mooi bijzonder land met zeer ongerepte natuur wat graag ontdekt wil worden. Dit stukje Azië vakantie heeft een stukje indrukwekkende geschiedenis die je terug kan vinden in het huidige land, ook heeft het de bewoners gevormd zoals ze nu zijn.

Ankort WatEen van de indrukwekkende bezienswaardigheden is de Angkor Wat (tempel) dit tempelcomplex ligt net buiten de stad Siem Raep. De tempel is een goed bewaarde tempel uit de Khmer tijd die ongeveer tussen de 9e en 13e eeuw regeerde. Dit rijk strekte zich destijds uit van Vietnam tot en Myanmar.

Dit is natuurlijk niet de enige bezienswaardigheid in Cambodja wat de moeite waard is om te bezoeken als Azië vakantie reiziger.

Phnom Pehn is de hoofdstad van Cambodja en de stad ligt in het Zuidoosten van het land waar de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier samenvloeien.

Cambodja is in het kort een veelzijdig land met uiterst vriendelijke bevolking. Heeft zoals veel Aziatische landen een uitgebreide keuken, waar je met volle teugen van kan genieten als je op reis bent door dit mooie land.

Het land heeft prachtige lokale dorpjes, uitgestrekte rijstvelden, bergen en een schitterende ongerepte natuur. Je kan reizen via de boot op de rivier tussen de imposante bergen, wat je nooit meer zult vergeten als je er eenmaal bent geweest.

Dit is slechts heel beknopt weergegeven wat er zoal te beleven en te ervaren valt in Cambodja. Het is zeker een land wat een bezoek waardig is het zal je zeker onvergetelijke herinneringen geven.

https://www.youtube.com/embed/SHoUkL_lWxw

Vietnam

Een ander stukje in azië vakantie bestemmingen impressies komen we bij Vietnam.

Zoals bij veel van de Aziatische landen rondom Vietnam zal je overweldigd worden door de schoonheid van de natuur, bijzondere culturele  schatten en daarbij de bevolking die zeer vriendelijk is. Vietnam heeft exotische witte ‘bounty’ stranden, uitgestrekte rijstvelden, bijzondere rivierdelta’s waar de bergen lijken uit het water te rijzen. Ook ongelofelijke mooie watervallen.

Sprookjesachtige Halong Bay waar bijna 2000 kleine eilandje te zien zijn.

Het land heeft een rijke geschiedenis die je als het ware terug kan zien aan de Cham torens uit het Champa koninkrijk. Vietnam heeft ook een schat aan mooie tempels en mystieke graftombes van vroegere keizers in de hoofdstad Hue.

Mooie natuur in VietnamHoi An straalt een Franse koloniale sfeer uit en zo zie je dat weer andere plaatsen een totaal ander beeld weergeven van het land. Zoals de hoofdstad Hanoi heeft brede straten, grote statige gebouwen en daarbij toch sfeervolle straatje waar genoeg te zien is.

Het Oude Saigon, Ho Chi Minh stad is nu een bruisende metropool waar veel te zien en te doen is voor de wereldreiziger. In het binnenland vind je een groot groen bosrijk gebied, waar je mooie watervallen kan tegenkomen.

Het zuiden van Vietnam ligt de Mekong Delta en het noorden kenmerkt zich meer door de prachtige valleien, echt groene rijstvelden, de bergen en ook niet te vergeten de traditionele berg dorpjes. Er is bijzonder veel te zien in Vietnam van Noord tot Zuid, alleen de kustlijn is al 3260 kilometer lang.

De Vietnamezen zijn vriendelijke mensen die behulpzaam zijn en je graag laat genieten van het échte Vietnam. Hebben we het al over het eten gehad in Vietnam? Ook daar zal je verrast worden door de diversiteit aan smaken en verschillende traditionele gerechten.

https://vimeo.com/229018000

FOX rondreizen door Vietnam